WWW.ZOMERHUISJEINZEELAND.NL

Waterwandeling Cadzand 


Bij laag water wandelt u zo van het strand van Cadzand- Bad, langs het natuurgebied Het Zwin, naar Knokke toe. Vanaf Cadzand-Bad zijn Sluis, Breskens en Aardenburg mooie fietsbestemmingen. Qua afstand ook prima te doen met sportieve, jonge kinderen. 

Terrasjes zijn er zowel in het dorp als op het strand. Hier kunt u smullen van zelfge-maakte streekgerechten of gewoon een lekker ijsje. Keuze genoeg. 

Ook kunt er volop winkelen met alles voor zon, zee en strand. De grootste strandsensatie is echter: het vinden van een eeuwenoude haaientand. De beste vindplekken van de oeroude haaientanden zijn bij de radartoren in Nieuwvliet en in de Zwingeul bij Cadzand. Bij elke omwoeling van het zand komen er weer een aantal naar boven. Wilt u meer weten over de gevonden haaientand (van welke haai hij was bijvoorbeeld) breng dan een bezoek aan het bezoekerscentrum van natuurgebied ’t Zwin (tussen Cadzand en Retranchement). De beheerders weten hier alles van. 

Iets landinwaarts ligt Cadzand-Dorp. Een nog goed herkenbaar middeleeuws ringdorp met in het midden de gotische kerk uit het begin van de 14de eeuw. De kerk en de popperige, oude huizen rondom zijn bepalend voor het dorpsbeeld. Bij het binnenrijden van Cadzand pronkt de in 1977 gerestaureerde molen die te bezichtigen is.